Bästa bredbanden

För att göra det enklare för dig att hitta det bästa bredbandet för dig så har vi här valt ut våra tre favoriterleverantörer för fast bredband samt för mobilt bredband.

Mobila bredband

Plats 1

Data: 40-200 GB/mån

Med Telenor så får du tillgång till väldigt bra 4G-täckning till ett bra pris. Det passar helt enkelt de flesta och prestandan är riktigt bra. Kan köpas med eller utan 4G-router eller surfplatta.

Pris från 249kr/mån

Plats 2

Data: 5-500 GB/mån

Om priset är viktigt för dig eller du behöver mycket data samt du behöver utrustning så som en 4G-router så är Tre ett riktigt bra val. Lämpar sig för dig som bor i någorlunda tätbebyggt område.

Pris från 99kr/mån

Plats 3

Data: 5-200 GB/mån

För dig som redan har utrustning eller en surfplatta och bara vill ha ett surfkort så är Hallon ett ypperligt val. Priserna är bland de lägsta och täckningen är den samma som med 3.

Pris från 89kr/mån

Fasta bredband

Plats 1

Hastighet: Upptill 1000 Mbit/s

Telenor erbjuder fast bredband via fiber och telejacket. Priserna är bra och prestandan riktigt god. Enkelt att komma igång då Telenor skickar ut all utrustning du behöver vid beställning.

Plats 2

Hastighet: Upptill 1000 Mbit/s

Ownit är operatören med nöjdaste kunderna när det kommer till fast bredband enligt SKIs undersökning på bredband 2018. Så ett bra val och bra priser.

Plats 3

Hastighet: Upptill 1200 Mbit/s

Com Hem känner troligen de flesta till och det är en bra operatör oavsett om du väljer bredband via kabel-TV eller fiber. Ett bra och tryggt val helt enkelt för dig som bara vill att det skall fungera.

Hur vi har valt ut operatörerna

Att välja bredband idag är en djungel med alla olika operatörer, tekniker och framförallt abonnemangsformer. För att göra det enklare för dig så har vi därför valt att fokusera på tre olika operatörer för mobilt bredband och tre operatörer för fast bredband. Dessa är operatörer vi kan rekommendera och du hittar motiveringarna ovanför.

Vi har även valt att utse de i ordning utifrån vilka vi rekommenderar mest. Samtliga operatörer är dock väldigt bra val och det är därför de är med. Givetvis kan det finnas andra operatörer som är lika bra eller bättre just för din del. Detta är långt ifrån en fullständig jämförelse och det med meningen, vi har helt enkelt sållat bort alternativ för att göra valet enklare.